Ajutam in maternitate peste 300 de mame nevoiase si copii nou nascuti

La maternitatea Cuza Vodă din Iași se nasc zilnic, in medie, douazeci de copii. Dar pentru cel putin cinci mame, nasterea e inceputul unui nou calvar. Lipsa hainelor pentru copilas, a articolelor de igiena (minime), a banilor pentru transport, suprapuse peste nevoile mari de acasa, nasc intr-o inima de mama multa dureri si lacrimi.

Asa cum orice parinte stie, nimic nu e mai ingrozitor ca faptul ca nu ai ce da copiilor de mincare a doua zi, sau nu ai unde sa-i culci, sau, in cazurile disperate, risti sa-l pierzi.

Din pacate, nevoile sunt uriase iar resursele noastre limitate.

Asiguram burse de studiu copiilor saraci:

- imbracaminte, incaltaminte si rechizite la 130 de elevi si studenti la inceput de an scolar

- 5 burse pentru tinerii din familiile defavorizate, cu rezultate foarte bune la invatatura

Din pacate, nevoile sunt uriase iar resursele noastre limitate.

Construim Centrul de ocrotire al mamelor si al pruncilor „Casa Vietii – Sfanta Elena”

Iasul este judeţul din România cu cei mai mulţi copii abandonaţi . Numai in 2013, au fost raportate 3.947 de cazuri.

Aproape nu mai socheaza faptul ca in Iasi din ce in ce mai multi copii sunt abandonati in scarile de bloc. In centrele de protective ale statului numarul de mame singure alungate de acasa, de soti, de prieteni, de parinti, su unul sau mai multi copii in brate, depaseste cu mult pe cel al locurilor alocate.

Directoarea Centrului de Plasament "Sf. Andrei" scria in Ziarul de Iasi (04/03/14) ca gradul de abandon de acum e similar cu cel al anilor '90. Rezultat direct al saraciei, spune ea. Multe mame, cu copilul nou-nascut, si o familie numeroasa acasa, nu au cu ce pleca din spital. În acesta situație, de multe ori, solutia asistentilor sociali e internarea copilului in centre de plasament.

Ca o ultima sansa oferita acestor mame, Glasul Vietii, in colaborare cu Parohia "Sfintii Imparati Constantin si Elena” Beldiman va pune la dispozitie 24 de camere pentru 48 de mame singure si copii lor aflati la grea incercare.

Momentan s-a finalizat doar demisolul - aproximativ un sfert din lucrare. In timp ce constructia progreseaza (greu, din cauza lipsei de fonduri), situatia mamelor este disperata. Chiar in aceasta luna, doua dintre ele risca sa isi piarda copiii – care vor fi luati de stat pentru ca ele nu dispun de spatiu locativ in care sa-i tina.

Construim locuinte, oferind astfel o sansa noua copiilor crescuti fara parinti

Tinerii care parasesc centrele de plasament au o noua sansa sa fie integrati in societate.

Asiguram materiale de constructie si bani pentru construirea si refacerea locuintelor pentru tinerii proveniti din centrele de plasament, deveniti parinti.

Achizitionam animale (vaci, capre, cai) pentru intretinerea acestora.

Începând de anul acesta am inițiat construirea unui „cartier” de casute pentru astfel de familii aruncate efectiv în canale, pe terenul unei parohii din zona dealurilor Barnovei (fosta ferma Ciurea). S-au finalizat trei casute. Ca si in cazurile anterioare, ele sunt un graunte in marea de nevoie).

Actualmente lucram la o casa pentru o mama singura cu cinci copiii, abuzati in trecut.

Cititi mai multe aici.

Oferim o masa pentru sute de mame si copii, la marile sarbatori crestine (si nu numai)

Oferim alimente, imbracaminte si articole de igiena pentru aproximativ 50 de familii cu peste 250 de copii, cazuri cunoscute deja sau cu urgențe majore.

Cumparam alimentele pentru o masa corespunzatoare mamelor din maternitate - dorim ca cel puțin de aceste zile sfinte aproximativ 200 de mame și bolnave sa aibă o masa corespunzatoare.